- Digital vidensformidling til klinisk brug

Forside og nyheder
 
DIAGNOSE VÆRKTØJ
Dyslipidæmi
Perifer kredsløbssygdom
Iskæmisk hjertesygdom
Kronisk obstruktiv lungesygdom
Arytmi
Hypertension
Apopleksi
Hjertesvigt
Diabetes
 
SYMPTOM VÆRKTØJ
Synkope
Dyspnø
Brystsmerter
 
ANDET
Patientvurdering
Undersøgelsesmetoder
Temaer
Forskning
Nyheder
 
INFORMATION
Om hjertedoktor.dk
Links
Samarbejdspartnere
 
FIND BEHANDLER
KlinikguidenNyheder : Nedkøling af patienter med hjertestop

Nedkøling af patienter med hjertestop

En undersøgelse lavet på Rigshospitalet viser, at hjertestop patienter har en større chance for at overleve og undgå hjerneskader, hvis de bliver nedkølet efter genoplivning.

Undersøgelsens foreløbige resultater viser, at patienter der er blevet genoplivet efter hjertestop næsten fordobler chancen for at overleve, hvis de bliver nedkølet.
På Rigshospitalet blev 43 personer, der har haft hjertestop nedkølet. 65 % af patienterne overlevede og blev udskrevet, mens tal fra 2003 viser, at kun 38 % af patienterne, der ikke blev behandlet med nedkøling, overlevede. Samtidig reduceres risikoen for hjerneskader væsentligt, viser undersøgelsen.
Overlæge Michael Wansher, leder af Hjertecentrets intensivafdeling på Rigshospitalet, har sammen med sine kolleger fra Hjertecentret og traumecentret lavet undersøgelsen, og han er meget tilfreds med resultaterne af behandlingen.

Metoden breder sig til flere sygehuse
Dansk Cardiologisk Selskab anbefaler, at alle sygehuse enten selv nedkøler hjertestoppatienter eller overfører dem til et sygehus, hvor de kan gøre det. Det er først nu, at der er kommet ordentligt dokumentation for, at det virker.

Torsten Toftegaard Nielsen, formand for Hjerteforeningen, går også ind for at metoden skal benyttes på alle sygehuse, da køling er en billig og effektiv måde, at øge chancerne for at overleve et hjertestop.

Kilde: Dagens Medicin d.24.2.2006


Søg i artikler